Kamis, 14 Maret 2019

daily activity mid test semester 2 (indonesian version)

Assalamualaikum teman teman kembali lagi blog saya yang terindah dan yang sangat ditunggu tunggu...saya akan menceritakan kembali kisah hidup saya hari ini...baca dengan khusyuk karena apa yang akan saya ceritakan adalah kisah yang tidak akan kalian temukan di tempat yang lain dan haya ada di blog ini.

hari ini saya tiba dikampus pukul 05.36 dan hari ini adalah hari yang sangat sangat sangat dan sangat menegangkan karena hari ini adalah salah satu penentu masa depan dan kearifan lokal yang ada di negara berflower ini karena hari ini tiba saatnya saya mengikuti mid test dan materi dari mid test hari ini adalah menu rotasi 1.4.

pada  mid test kali ini saya mendapat bagian mambuat dessert yaitu baked custard tart atau pie dan hari ini saya hanya akan memanaskan baked custard tart karena pie tersebut telah dibuat kemarin dan hari ini saya tinggal memanaskan dan plating pie tersbut. tetapi pie tersebut gagal karena oven yang saya gunakan panasnya tidak merata dan gasnya habis karenanya pie yang saya  buat matang tapi tidak merata.

recipe of baked cutard tart

ingredients
shortcrust pastry
200gr plain flour
a pinch salt
100gr fat (butter or vegetable oil)
2-3tbsp ice water

175 gr shortcrust pastry
4pcs eggs
25gr caster sugar
1/2 tbsp vanilla essens
450ml milk
as needed grated nutmeg

P R O C E D U R E
1. sift the flour and salt into a bowl. cut the fat into small pieces and add it to the flour.
2. use your fingertips to rub the fat into the flour very lightly and evenly until it begins to resemble find breadcrumbs.
3. spinkle the water over the surface and stir with a palette knife until the mixture begins to clump together
4. turn out the pastry on to lightly floured surface and press it together lightly with your fingers. cover and chill for about 30 minutes before use

1. roll out the pastry on lightly floured surface and line a 20 cm (8inch) tart in. chill for 30 minutes, then bake blind in a preheated oven,200ᐤc, for 15 minutes. remove the paper and beans of foil and return to the oven for a further 5 minutes. reduce then oven temprature to 160ᐤc.
2. lightly whisk the eggs with the sugar and vanilla essens in a bowl. heat the milk until warm and whisk into the beaten egg mixture.
3. strain the custard into the pastry case.
4. springkle the tart with nutmeg. bake in the oven for 45-50 minutes or until the custard is set and lightly browned. serve warm or cold.

karena kegagalan dari pie tersebut pak ical untuk membuat yellow butter cake karena yellow butter cake tidak membutuhkan waktu lama dan dapat mengejar waktu yang telah ditentukan dan saya akan kembali menyertakan recipe dari butter cake tersebut di bawah ini.

recipe of yellow butter cake

ingredients
720gr butter
780 sugar
7gr salt
450gr  egg
900gr soft flour
35gr baking powder
900gr milk
15ml vanila

P R O C E D U R E
1. scale ingredients accuratelly. have all ingredients at room temprature.
2. place the butter or shortening in the mixing bowl. with the paddle attachment, beat slowly until the fat is smooth and creamy.
3. add the sugar. cream the mixture at moderate speed until the mixture is light and fluffy some bakers prefer to add the salt and flavorings with the sugar to ensure uniform distribution. if melted chocolate is used, it is added during creaming.
4. add the eggs, a little at a time. after each addition, beat until the eggs are absorbed before adding more. the mixture should be light and fluffy after the eggs are beaten in.
5. scrape down the sides of the bowl to ensure even mixing.
add the sifted dry ingredients (including the spices, if they were not added in step), alternating with liquids. this is done as follows:
* add one fourth of the dry ingredients, mix just until blended in.
* add one third of the liquid. mix just until blended in
* repeat until all ingredients are used. scrape down the sides of the bowl occasionally foe even mixing.
the reason for adding dry and .liquids alternately is that the batter may not absorb all the liquid unless some of the flour is present.
cocoa, if used, is included with the flour.

itulah resep dari mid test praktek hari ini...dan Alhamdulillah mid test praktek hari ini berjalan lancar walaupun ada sedikit kesalahan yang menurut saya bukan sedikit tapi banyak namun Alhamdulillah semua dapat selesai dengan baik..dan semoga nilai yang saya dapatkan sesuai yang saya harapkan Aamiin Allahuma Aamiin..

sekian dari kisah kehidupan saya hari ini semoga yang saya lakukan hari ini semoga dapat bernilai ibadah dimata Allah...sekian dan terimakasih Asslamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...







Tidak ada komentar:

Posting Komentar

daily activity ojt #6

Assalamualikum